Vindt de beste oplossing voor jou

afspraak hs hypotheken

Werkwijze woning kopen

Wil jij een woning kopen? Voor velen is dit een leuk, maar ook een spannend proces. Want als je een woning wilt aanschaffen heb je vaak een hypotheek nodig.

Ander huis kopen

Het afsluiten van een hypotheek is een ingewikkeld proces dat veel tijd en aandacht vergt. De hypotheekvorm die het beste bij je past is per situatie verschillend. Zo hebben starters andere opties dan doorstromers.

Het is belangrijk om je goed te laten informeren en adviseren, zodat je een goed overwogen keuze kunt maken met zo min mogelijk risico’s. Hierin kan ik je volledig ontzorgen.

In een persoonlijk gesprek breng ik zorgvuldig je wensen in kaart en stel ik de juiste vragen. Zodoende kan ik voor jou de best passende hypotheekvorm en financier selecteren.

In dit proces kijk ik verder dan alleen de financiën, ook breng ik risico’s zoals arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden in kaart. Tevens kijk ik of je de hypotheek kunt blijven betalen als je met pensioen gaat. Door zorgvuldig het complete plaatje in beeld te brengen kun jij met een gerust hart de woning van je dromen kopen!

Persoonlijk hypotheekadvies

Heb jij behoefte aan persoonlijk hypotheekadvies van een specialist? Met meer dan 25 jaar aan ervaring als hypotheekadviseur kan ik je voorzien van advies op maat. Benieuwd naar mijn werkwijze? Hieronder licht ik het stap voor stap toe. 

Stap 1: Afspraak maken

Je kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.         

Dit eerste gesprek is kosteloos en kan persoonlijk bij jou thuis plaatsvinden of gemakkelijk online via de webcam. Het maken van een afspraak kan eenvoudig online. Ook kun je mij bellen, mailen of appen. 

Stap 2: Vrijblijvende kennismaking en oriëntatie

Voordat we ter zake komen maken we contact om elkaar te leren kennen. Tijdens het gesprek geef ik aan wat je van mij kunt verwachten en wat je kunt lenen.

Ik vraag naar je financiële situatie en je wensen. Wat kun en wil jij per maand betalen? Heb je een voorkeur voor stabiele of variabele lasten? Meestal krijg je van mij in dit gesprek al een indicatie van je maandlasten. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Indien je na het gesprek met mij verder wil, dan zet ik helder op papier wat ik voor je ga doen en welke kosten daaraan verbonden zijn. Zodra ik van jou een akkoord heb ga ik voor je aan de slag.

Stap 3: Inventarisatie en analyse

Je ontvangt van mij een overzicht van de formulieren en documenten die ik nodig heb. Daarmee analyseer ik jouw financiële situatie en stel ik een persoonlijk klantprofiel op. Samen bespreken we jouw wensen en toekomstplannen. Ook stel ik vast welk hypotheekbedrag nodig is om je nieuwe woning te financieren, inclusief de kosten voor een eventuele verbouwing. 

Stap 4: Advies

Met jouw persoonlijke klantprofiel, wensen en voorkeuren creëer ik een op maat gemaakt advies. Ik zoek uit welke hypotheek het beste bij jouw situatie past en welke voorwaarden, rente en rentevaste periode het meest gunstig zijn. Ook reken ik bepaalde scenario’s door: kun je de hypotheek nog steeds betalen als jij of je partner werkloos of arbeidsongeschikt raakt, of als één van jullie overlijdt?

Samen nemen we het advies door en leg ik alles op een begrijpelijke manier aan je uit. Mogelijke vragen zal ik zo helder mogelijk beantwoorden, zodat jij een zo duidelijk mogelijk beeld hebt. 

Stap 5: Offerte

Het persoonlijke advies zet ik om in een offerte, die je per e-mail van mij ontvangt. Als de offerte nog onduidelijkheden of vragen geeft, dan maken we een afspraak en beantwoord ik al je vragen. Indien de offerte akkoord is, dan stuur je mij een getekend exemplaar retour. Ook help ik je bij het invullen van de benodigde formulieren.

Stap 6: Bemiddeling

Zodra de offerte akkoord is ga ik voor je aan de slag om je hypotheek en de nodige verzekeringen aan te vragen. Ik houd je op de hoogte van de status van je dossier, zodat je weet waar je aan toe bent. 

Stap 7: Nazorg

Heb jij nog vragen nadat je hypotheek is afgesloten? Geen zorgen, ook dan kun je bij mij terecht. Namens jou houd ik contact met de geldverstrekker en de verzekeraar.

Afspraak maken?

Wil jij graag een afspraak maken voor een vrijblijvend hypotheekgesprek?

Het gesprek kan online of bij je thuis plaatsvinden.