Vindt de beste oplossing voor jou

Uit elkaar gaan hypotheek

Uit elkaar gaan

Uit elkaar gaan: wat gebeurt er met de hypotheek bij een scheiding?

Tijdens een scheiding of relatiebreuk heb je genoeg aan je hoofd. Los van emotionele beslissingen, moet je veel praktische knopen doorhakken. Een koophuis met een hypotheek maakt de situatie vaak nog ingewikkelder.

Hypotheek op één naam zetten

Voor de scheiding betaalden jullie waarschijnlijk de hypotheeklasten van jullie beide salarissen. Als je alleen in de woning blijft, drukken deze lasten alleen op jouw salaris. Heb je voldoende inkomen om de (nieuwe) hypotheek en bijbehorende vaste lasten te kunnen betalen? De hypotheekverstrekker bepaalt of je de hypotheeklasten alleen kunt dragen. Als je alimentatie aan je ex-partner moeten betalen, dan beïnvloedt dit de hoogte van je nieuwe hypotheek. Een aan de hypotheek gekoppelde verzekering zal ook op één naam moeten worden gezet. De premie wordt dan door de hypotheekverstrekker aangepast aan de nieuwe dekking. Ook speelt de waarde van de woning een belangrijke rol. Vanwege de huidige hoge huizenprijzen rust er vaak een overwaarde op de woning. Je moet de vertrekkende partner dan de helft van de overwaarde meegeven.
Uit elkaar gaan hypotheek

Hypotheek verhogen voor uitkopen partner na scheiding

Het bedrag dat je nodig hebt om je ex-partner uit te kopen kun je laten opnemen in je hypotheek. Die extra kosten moet je dan wel kunnen dragen. Ik kan dit voor je uitrekenen. 

Hypotheek overnemen berekenen

Ik kan ook voor je berekenen of het voor jou mogelijk is om de hypotheek over te nemen. Hierbij houd ik rekening met je inkomen en met de hoogte van de nieuwe hypotheek (eventueel met de kosten voor het uitkopen van je ex-partner erbij). Ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn? Maak dan een vrijblijvende afspraak met mij:

Afspraak maken?

Wil jij graag een afspraak maken voor een vrijblijvend hypotheekgesprek?

Het gesprek kan online of bij je thuis plaatsvinden.