Vindt de beste oplossing voor jou

Ondernemershypotheek

Ondernemers hypotheek

Een hypotheek voor ondernemers

Een aantal banken biedt speciale ondernemers hypotheken aan. Net zoals bij ‘gewone’ hypotheken wordt aan de hand van een jaarinkomen berekend hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Daarbij wordt de nettowinst van de afgelopen drie jaar gebruikt. Maar dat is veranderd. Tegenwoordig kun je ook als je twee of zelfs één jaar ondernemer bent in aanmerking komen voor een hypotheek. Ook Nationale Hypotheek Garantie (NHG) behoort tot de mogelijkheden. Als je minimaal 1 jaar actief zelfstandige bent, kun je al een hypotheek met NHG afsluiten. Ben jij ondernemer en wil je graag een hypotheek afsluiten? Ik kan je precies vertellen hoe je dit het beste kunt doen en waar je op moet letten.

Ondernemers hypotheek berekenen

Wil je graag je maximale hypotheek voor een ondernemers hypotheek berekenen? Maak dan gebruik van mijn online rekentool. Als je daarin de nettowinst van de afgelopen 3 jaar invult krijg je een eerste globale indruk van je mogelijkheden. Ben jij korter dan 3 jaar als zelfstandig ondernemer aan het werk? En heb je dus nog niet 3 nettowinsten die je kunt invullen in mijn tool? Maak dan een afspraak met mij om jouw mogelijkheden te bespreken. Er zijn namelijk geldverstrekkers die dan vaak wel een hypotheek kunnen aanbieden.

Bijna 57? Wees op tijd!

Vanaf tien jaar voor je pensioendatum houden geldverstrekkers bij de berekening van je maximale hypotheek rekening met je toekomstige pensioeninkomen. Dit inkomen is doorgaans lager dan je huidige winst uit onderneming. Wil je in de toekomst verhuizen, verbouwen of verduurzamen? Plan voor je 57e al een hypotheekgesprek zodat je huidige inkomen nog wordt meegenomen.

Een hypotheek voor ondernemers

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je de volgende documenten beschikbaar hebt. Hiermee kan ik beter beoordelen voor welke opties jij in aanmerking komt.

  • De jaarverslagen (balans en verlies- en winstrekening) van de afgelopen jaren die door je boekhouder of accountant zijn opgesteld.
  • Cijfers en prognose van het huidige jaar.
  • Aangiftes inkomstenbelasting (IB) van de afgelopen jaren.

Afspraak maken?

Wil jij graag een afspraak maken voor een vrijblijvend hypotheekgesprek?

Het gesprek kan online of bij je thuis plaatsvinden.